Taustaaesittely1.jpg

 

Tutustuin ja ihastuin staffiin jo ala-asteella. Saatuani viimein vanhemmiltani luvan hankkia koira alkoi vimmattu staffin etsintä, mutta eihän niitä silloin pahemmin ollut ja yhtään pentuetta ei ollut tulossa. Ensimmäiseksi omaksi koiraksi tuli punainen cockerspanieli v-83. Muutaman vuoden kuluttua törmäsin staffiin ja päätin, että seuraava koira on oltava jo staffi. Cockerini ollessa 11 vuotias iski kova staffi-kuume ja pennun etsintä. Halusin ehdottomasti uroksen ja brindlen. Kahden vuoden etsintä ja odottelu palkittiin vihdoin keväällä -95, sain Stormvinden Fidibus nimisen uroksen. Pultti ja Roni-cockerini elivät kaksi vuotta yhdessä, kunnes vanhan herran matka päättyi heinäkuussa vähän vajaa 15 vuotiaana.

Seuraava staffi tuli -97, punainen narttu Fin mva Landlords Bric-A-Brac. "Helmi" on kennelini kantanarttu. Kennelnimen sain 19.8.2000. Olen suorittanut kasvattajan perus- ja jatkokurssin, allekirjoittanut kasvattajasitoumuksen ja olen myös pätevöitynyt toko koulutusohjaaja.

Olen harrastanut koirieni kanssa monenlaista. Mm. kisannut tokossa ja agilityssä. Pultti on Suomen ensimmäinen staffi, joka suoritti BH kokeen heti, kun se tuli seurakoirille mahdolliseksi. Kotona asuvista koiristani luonnetestin ovat suorittaneet hyväksytystä Pultti, Helmi, Raakel ja Salme. Lisäksi olen ollut mukana kaverikoiratoiminnassa. Helmin ja Heikkin jäädessä eläkkeelle, aloitti Raakel 2008  käynnit ilahduttamassa vanhuksi eräässä vanhusten hoitokodissa. Raaakel lopetti käynnit 2014 kunniakkkaassa 13 vuoden iässä. Sennin kanssa olen syksyllä suorittanut terapiakoira kurssin.

Kasvatustyöni kotikennelissä on pienimuotoista. Koirat touhuavat päivittäisiä askareissa mukana ja valtaavat sohvat. Koirani eivät vietä tarha- eivätkä häkkielämää. Koirat asuvat luonani loppuun asti rakkaina perheenjäseninä.

Pennut kasvavat "pentuhuoneessa", jossa muut koiramme käyvät niitä katsomassa.Noin kolmen viikon ikäisinä pennut saavat tutustua pikku hiljaa kotimme joka soppeen valvotusti. Vuodenajasta riippuen pennut saavat aloittaa "ulkoilun" aidatulla pihalla 4 - 5 viikon ikäisinä. Pyrin kasvattamaan terveitä, tervepäisiä sekä sosiaalisia rodunomaisia staffeja.
Toivon kasvatttieni käyvän kerran tai pari  näyttelykehässä pyörähtämässä sekä käymään virallisilla terveystarkastuksilla. Se on minulle kasvattajana arvokasta tietoa, miten olen onnistunut työssäni. Jos myöhemmin pennun ottajat innostuvat näyttelyistä ja muusta harrastustoiminnasta, olen siitä iloinen. MInulta saa aina opastusta ja neuvoja miten kehäkäyttäytymistä harjoitellaan. Ja voin mennä kehään tarpeen vaatiessa myös kehään esittämään.

Tällä hetkellä kotona asustaa kolme ihanaa staffia.

FI MVA Swingerstaff Found A Pearl "Salme"

Swingerstaff Limelight "Senni" (tuleva terapiakoira)

C.I.B.  FI MVA EE MVA HeW-18 Swingerstaff Never-Never Land "Hilkka"

Kasvatustyöni jatkona on myös muutama narttu sijoituksessa.